Allan Højlund
 
Borneo 1993
På de følgende sider vil jeg skrive lidt om min tur til Borneo i 1993.
Når jeg får den fornødne tid vil jeg lave kommentarer til de enkelte billeder ;-)

Herunder er jeg på besøg i et af de mange templer i Singapore 

Her er jeg ankommet til Kuching i Sarawak på Borneo.
Byen er delt af en flod som vi her skal krydse for at besøge et politi/militær museum på modsatte side. 
Bådførerene på disse meget ustabile både er døve , sådan har set været i mange årtier og det for at sikre at der også var jobs til dem og det var jo meget godt at vi ikke faldt i vandet og råbte om hjælp :-)
Eremitkrebs i mangroven
Strandløve spottet ved det Sydkinesiske hav , et sjældent flot ekslemplar.
Kort efter at billedet blev taget begyndte det at regne MEGET VOLSOMT ,men det var spændende at bade i det sydkinesiske hav og bare føle at man stod under bruseren
Lige meget hvor man færdes i regnskoven er det vigtigt at holde øje med hvor man tager fat hvis man skal støtte sig, mange steder sidder giftige insekter igler mm. Dette er dog et harmløst tusindeben.
 
Solbadning på Rutebåden. Bemærk at æg og andre fødevarer og er på dækket , den havde de danske fødevaremyndigheder nok ikke godkendt :-)
 
Jeg mellemlandede i Singapore hvor jeg havde 2 dage .Singapore vil gerne fremstå som verdenens reneste by , men man skal ikke gå langt væk fra centrum før end at det billede ændrer sig , men en rigtig fin by som jeg gerne besøger igen . 
På de lokale markeder kunne man købe alt godt fra havet 
Måske ikke det smarteste fodtøj til vandring i mangrove område  
Rutebiler er erstattet af rutebåde som indvendigt ligner en flykabine.
Når de indfødte så skal af et tilfældigt sted for at vandre gennem junglen til deres landsbyer ,så sejler båden bare ind i brinken og man hopper af .
På vejen til det reservat vi skal besøge ser man desværre også disse sørgelige billeder af regnskovstømmer . Floderne er de fleste steder helt grumset ,det skyldes bla.at der er fældet så meget skov at det ikke kan holde på jorden når det regner og så bliver mudder skyldet ud i floden
Jeg prøver gerne at smage alt spændende når jeg er på rejse , men  det her var det skrækligste jeg fik på den tur , jeg har ingen problemer med at spise levende larver ,græshopper med mere , men det her var små soltørrede fisk som efterfølgende var tilberedt i en wok , fy for Satan , de lugtede og lignede dem man giver sin kat. SÅ VAR DET PRØVET
Klik på billede for at komme til PART 2
Click at foto for Borneo Part 2
Lav din egen hjemmeside med mono.net